Buurt Preventie Team

van Horst tot Heikant

Burendag 2016

Er word wel eens gezegd “je krijgt wat je verdient”. Het lijkt erop dat op dat onze wijk dat elk jaar mee maakt, want  het was weer eens een uitgelezen dag. Niet te warm of te koud, maar met een heerlijke september zon, en een buitje na het opruimen voor het stof.

Afgelopen jaar hadden we contact opgenomen met de scouting, om een activiteit te organiseren. Aan het begin van het seizoen leek het er nog op dat het door kon gaan, maar tegen de zomer kregen we toch het bericht dat er te weinig  leiders waren binnen de scouting om op die zondag iets te organiseren. Scouting leeft bij veel mensen in onze wijk, en we hebben het idee dat met het organiseren van een aantal typische scouting activiteiten het niet alleen goed is voor de wijk, maar ook voor de scouting.

We moesten dus op korte termijn iets anders verzinnen, wat niet makkelijk was, en zijn terug gevallen op de attributen van vorig jaar, om het vooral de jeugd naar de zin te maken, wat aan de belangstelling wel te zien was. Het lucht kasteel voor de kleinsten werd druk bezocht. De sportievelingen konden hun hart weer ophalen op de drie panna veldjes. En voor de waaghalzen was er weer de gelegenheid  om een steile wand te beklimmen.

Als je je voor wilde doen als een kat, of een hond, of zelfs een vlinder, dan was je bij Schminkietime aan het juiste adres. Menigeen werd omgetoverd tot een dier. Hier was erg veel belangstelling voor.

De heemkundekring had een foto tentoonstelling verzorgd van het zuid oostelijke deel van Kaatsheuvel, waar ook onze wijk onder valt. Op de foto’s was duidelijk te zien hoe de wijk er na de oorlogsjaren uit moet hebben gezien. Op de link Foto’s “burendag” september 2016 kunt u alle foto’s van de dag inclusief een selectie van de heemkundekring alsnog bekijken.

Natuurlijk mag een stukje muziek op zo’n dag niet ontbreken. We hadden echter de pech dat de twee organisatie’s welke we uitgenodigd hadden, vrij kort voor de dag een reden hadden om af te zeggen. Erg vervelend allemaal, want er gaat niets boven een stukje live muziek. Gelukkig hadden we een geluidsinstallatie ter beschikking van een bewoner en werden we getrakteerd op gepaste muziek voor elke leeftijdsgroep.

Een aantal buurt bewoners had ook dit jaar weer een mini rommelmarkt opgezet. Het gaat erop lijken dat het een terugkerende activiteit gaat worden, wat we natuurlijk toejuichen.

Vanzelf sprekend mocht de koffie met cake niet ontbreken. Ook voor de kleintje was er weer fris, en was er gelegenheid om op een barbecue marshmello’s te roosteren.

Natuurlijk kan zo’n evenement niet van de grond komen als we niet ondersteund worden door buurtbewoners die elk jaar de handen uit de mouwen willen halen om alles mee op te bouwen, en het Oranjefonds. Zonder de financiële bijdrage hiervan hadden we dit niet uit kunnen voeren.

Please follow and like us:

Posted under: Ingekomen berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *