Buurt Preventie Team

van Horst tot Heikant

Woning inbraak in de Parkstraat.

Politie team Zeeland/West brabant.
Geachte bewoner,
Op ….27 iuni 2015 heeft er in de Parkstraat een woninginbraak plaatsgevonden. Een van de prioriteiten van de politie is het tegengaan van woninginbraken. Desondanks is een buurtbewoner van u het slachtoffer geworden van een inbraak of poging daartoe.
De politie doet er alles aan om dit misdrijf op te lossen, maar stelt ook alles in het werk om dit soort inbraken te voorkomen.

Er is een kans aanwezig dat op korte termijn er in de directe omgeving van de eerder gepleegde inbraak, een tweede inbraak wordt gepleegd. De dader is tenslotte met de buurt, het soort huizen, het hang -en sluitwerk en de vluchtroutes bekend. Dit wordt besmettelijkheid van woninginbraken genoemd. Het zou dus kunnen, dat u extra risico loopt het slachtoffer van een woninginbraak te worden.
Om te voorkomen dat de dader zijn kennis gebruikt om in uw woning in te breken, adviseren wij u om preventiemaatregelen te nemen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan u daarbij helpen. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

Het spreekt voor zich dat de politie de komende periode extra alert is in uw woonomgeving. Denk daarbij aan onverwachte acties op inkomend en uitgaand verkeer. Maar ook uw hulp hebben wij nodig!
Meld verdachte situaties direct op het alarmnummer 112. Zo zijn we samen alert!

Heeft u informatie die mogelijk voor ons van belang kan zijn met betrekking tot de genoemde woninginbraak, dan vernemen wij dat graag van u. Mijn collega’s staan u, via het algemeen telefoonnummer 0900-8844, graag te woord.
Wij rekenen op uw medewerking,
Politieteam Langstraat.

Ook van de gemeente was er een brief.

Geachte bewoner(s),

Aan de bewoners van dit pand
Onderwerp Woninginbraak in uw buurt.

Geachte mevrouw, heer,
Pas geleden heeft er in uw buurt een woninginbraak plaatsgevonden. U krijgt deze brief omdat uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat inbrekers vaak een tweede keer toeslaan in dezefde buurt

Maatregelen om inbraak te voorkomen
De politie doet er alles aan om dit misdrijf op te lossen. Zelf kunt u ook de nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat er in uw woning wordt ingebroken. Mogelijk heeft u al het een en ander gedaan. Anders adviseren wij u dit alsnog te doen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan u daarbij helpen. Kijk voor informatie op www.politiekeurmerk.nl

Waarom maatregelen?
Waarom zou u maatregelen moeten nemen? Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Maar in dit geval ook omdat de dader nu niet alleen bekend is met uw buurt, maar ook met het soort huizen dat er staat, het hang- en sluitwerk en de vluchtroutes. We sluiten dus niet uit dat de dader nog een keer probeert in te breken in uw buurt.

Preventietips
• Laat bij het verlaten van uw woning een bewoonde indruk achter.
• Zorg voor voldoende licht in en om uw woning. Zodat buurtbewoners die daar zicht op hebben verdachte situaties kunnen doorgeven aan de politie.
• Laat geen materialen achter bij uw woning die de inbreker als opstap kan gebruiken.
• Leg geen waardevolle spullen, zoals een tablet of smartphone, in het zicht.
• Vermeld niet op sociale media (zoals Facebook) dat u op vakantie of een weekend weg bent.
Samen extra alert
De politie is de komende periode extra alert in uw woonomgeving en heeft daarbij uw hulp nodig.
Wij vragen u om verdachte omstandigheden direct te melden bij het alarmnummer 112. Noteer het
signalement van verdachte personen en het merk, kenteken en kleur van verdachte voertuigen.
Om de pakkans te vergroten maakt de politie gebruik van Burgernet. Bent u nog geen lid van Burgernet? Meld u zich dan aan via www.burgernet.nl.

Buurtpreventie
ln Loon op Zand zijn in diverse wijken buurtpreventieteams actief. Wilt u weten of er in uw wijk buurtpreventie is? Of wilt u misschien zelf actief deelnemen aan buurtpreventie? Kijk dan op www.samenwerkenaandewijk.nl.

Tot slot
Het is niet de bedoeling om u met deze brief ongerust te maken of om u een onveilig gevoel te bezorgen. ln tegendeel, samen met u willen de politie en de gemeente uw leefomgeving veilig houden.
Heeft u vragen over deze brief? Neem dan contact op met de heer Marco (M.H.L). Boudewijns, afdeling Vergunningverlening, Toezicht & Veiligheid, telefoonnummer: 0416-289343.

Please follow and like us:

Posted under: Ingekomen berichten

Tagged as:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *